MANIC ORGANIC

I vår webbshop hittar du de fantastiska doftljusen från Manic Organic!

Doftljusen från Manic Organic består av soja- och rapsvax, ett vax som har skapats av ekologiskt framodlade sojabönor (EJ skövlade plantor eller GMO) från hållbara och traditionella plantage samt europeisk raps. Det är 100% vegetabiliskt, naturligt och biologiskt nedbrytbart -vilket gör det enormt miljövänligt. Det är dessutom fritt från palmolja (skövling av dyrbar regnskog), paraffin (fossilt bränsle), bivaxprodukter, bekämpningsmedel, giftiga ämnen och GMO.

Det är Kosher-certifierat och INTE testat på djur.

(Vaxet har certifiering på samtliga ovanstående punkter.)

Vekarna skapas av bomull (ekologisk framodlad) och papper, fria från bly. Dofterna kommer från eteriska oljor och doftoljor (högsta kvalitet) där Manic Organic försöker ha så hög andel eteriska oljor som möjligt. Deras eteriska oljor utvinns av växtriket (blommor, örter och blad).

Manic Organic vill dessutom tillsammans göra skillnad! Därför har de valt att för varje sålt ljus plantera ett träd i Afrika för att tillsammans med er kunder göra en direkt insats mot global uppvärmning, fattigdom och förlust av biologisk mångfald. Detta sker i samarbete med Vi-Skogen. 

Ljus kan få härliga förändringar i vaxet, "frost", ojämnheter eller små gropar - detta är naturligt för sojavax som är utan tillsatser. Det påverkar varken funktion, doft eller brinntid utan är med andra ord bara ett litet tecken på att ljuset är naturligt

-med andra ord en del av dess charm.